Håroljing basert på hårporøsiteten – ukeplan

Håroljing er en prosedyre som er ekstremt enkel og komfortabel. Den kan utføres med hell hjemme hos deg selv. Oljene som brukes til håroljing er de mest verdifulle stoffene som kan påføres i håret. Ingen andre preparater gir så grundig regenerering, næring og beskyttelse.

Derfor bør håroljing inkluderes permanent i vår daglige hårpleie.

olejowanie-wlosow

Det finnes en lang rekke håroljingsmetoder. Derfor, hvis du er på begynnelsen av reisen med slik hårpleie, kan det være litt vanskelig å velge riktig teknikk.

For å gjøre denne oppgaven lettere og garantere full regenerering og beskyttelse, har vi laget en spesiell plan. Ved å balansere en rekke håroljingsmetoder får håret ditt pleie på høyeste nivå. Allerede etter første uke vil du føle og se forskjellen i utseendet.

Men før du får vite din ukentlige håroljingsplan er det verdt å sette seg inn i hvilken type olje som vil passe din hårtype.

Naturlige oljer er laget av forskjellige partikler. Størrelsen på disse partiklene avgjør hvor bra oljen vil tilpasse seg din hårtype.

Generelt, når det gjelder valg av naturlige oljer, er at vi for svært tørt og skadet hår (høy porøsitet) må velge forskjellige oljer enn for rimelig sunt hår med en lett tendens til å kruse seg, tørke ut og miste glans (et slikt hår har medium porøsitet). Det er også viktig at sunt, tykt og tungt hår som er vanskelig å style (lav porøsitet) også krever riktig pleie og næring for å hindre skader og for å la prosessene i hodebunnen finne sted uten forstyrrelser. Hårets porøsitet er lett å observere. Jo mer skadet, tørt og tynt håret er, jo høyere er porøsiteten. Hver type porøsitet krever forskjellige typer olje.

HÅR MED HØY PORØSITET – ekstremt skadet med dårlig tilstand. Anbefalte oljer: solsikke, drue, raps, gresskarfrø og svartfrø.

HÅR MED MEDIUM PORØSITET – moderat tatt vare på, noe tynt og svekket ved tuppene. Anbefalte oljer: mandel, macadamia, peanøtt, sesam, oliven, avokado, argan.

HÅR MED LAV PORØSITET  – tungt, tykt og sunt, som sakte absorberer vann og som tørker sakte. Anbefalte oljer: kokos og babassupalme.

Når du dykker inn i håroljingens kunst, vil du begynne å se hvilke oljer som fungerer best i ditt hår. Du kan også kombinere utvalgte oljer for å få maksimale fordeler og hårpleie.

Håroljing – ukeplan

1. EN-TO GANGER I UKEN

Velg en eller to dager i uken når du har en frikveld, og noe mer tid om morgenen. Utfør en full håroljebehandling over natten.

Dette involverer å påføre olje i tørt eller lett fuktig hår. Påfør oljen i både hår og hodebunn. I tillegg utfører du en skånsom massasje som stimulerer hudcellene til å arbeide og øker blodsirkulasjonen. La oljen være i håret over natten, og om morgenen vasker du den grundig ut ved å bruke en skånsom sjampo. Sørg for at renseproduktet er fritt for kunstige stoffer som forstyrrer oljens virkning (for eksempel uten såkalte Sodium Lauryl Sulfate o, Sodium Laureth Sulfate).
2. FLERE GANGER I UKEN

Håroljing bør gjøres etter hver hårvask. Håret bør være fuktig slik at oljen mer effektivt kan trenge inn i skjellagets indre. Under en slik behandling som oljing av vått hår bør produktet påføres kun i håret, uten å berøre hodebunnen.

Advarsel! Hvis håret ditt er svært skadet og tørt og du er redd for at oljen vil tynge det ned den første gangen, kan du påføre den i tørt hår før hårvask. Husk at oljen må være i håret i rundt 15 til 30 minutter.

3. DAGLIG

Hver morgen, før du forlater huset, når du styler håret, påfør noen dråper olje i tørt hår. Som et resultat vil det være lettere å style, og håret ditt får tilstrekkelig pleie og glød. I tillegg blir det beskyttet mot skade og uheldige værforhold.

Lykke til med håroljingen!