Håroljer – hva, når, hvordan?

Naturlige håroljer – du har sikkert hørt om dem, og du vet at de ikke bare er populære men også svært effektive. Det er sant.

Ingenting nærer og pleier håret ditt på samme måte som oljer fra planter og nøtter.

olejki-do-wlosow

Med bruk av naturlige oljer er håroljingen gjort. Det er en svært enkel, forskjønnende behandling. Alt du må gjøre er å påføre oljen du foretrekker i hodebunnen og la den være i en stund, før du til slutt vasker den ut med en skånsom sjampo. Videre kan du påføre den i håret og la den være i uten å skylle. Men husk at du i dette tilfellet må unngå å ta olje i hodebunnen.

Det mest interessante problemet når det gjelder alle nybegynnere innen håroljing, er å velge riktig olje, påføringsmetode og hyppighet. Hvilken type olje er best for meg? Hvordan bruker jeg den? Hvor ofte? Er det greit å kombinere forskjellige håroljingsmetoder? Kanskje ville det vært bedre å velge bare en påføringsmetode og holde seg til den? Vi vil gjerne tilby deg vår hjelp.

På begynnelsen av håroljingsreisen, må vi først av alt lære at den beste metoden er den som lar oljen absorberes ikke bare av håret men også av hodebunnen og hårsekkene. En slik behandling gjøres med bruk av naturlige oljer i kosmetiske produkter spesielt designet for en slik oppgave. Ikke alle produkter som er rike på naturlige oljer passer et slikt rituale. Produkter som inneholder parabener, silikoner, enverdige alkoholer (såkalte ‘dårlige alkoholer’) – selv om de har en stor mengde naturlige oljer – passer de ikke til å påføres i hodebunnen. For håroljing som tar et par timer, inkludert hodebunnsmassasje, er det best å velge 100% rene naturlige oljer. Du kan også velge produkter som tydelig og uttrykkelig sier at produktet passer til påføring i hodebunnen (det beskrives vanligvis i instruksjonene for bruk i pakningsvedlegget eller på pakken). Det er best å utføre en slik behandling 1-2 ganger per uke.

Dyp regenerering over flere timer med bruk av naturlige oljer er verdt å forbedre. For å gjøre dette bør du ‘mate’ håret ditt med en daglig porsjon olje. Naturlige oljer fungerer ikke bare som en regenererende balsam. Påført i tørt hår (for eksempel om morgenen, før eller etter styling av håret), pleier det håret umiddelbart, gjør styling og børsting lettere, gir glans og gir et vakkert utseende. Videre kan oljen også påføres kun i tuppene for å fungere som et serum og hindre dem i å tørke ut. En slik daglig skjønnhetsbehandling styrker håret, og kan gjøres ved bruk av bredt tilgjengelige produkter. I mange nettbutikker eller parfymerier kan du finne preparater med riktig balanserte oljeblandinger. Det anbefales å se etter de som matches til din bestemte hårporøsitet.

De mest populære og prestisjefylte kosmetikkoljene som er tilgjengelige på markedet er:

  • hår med lav porøsitet – kokosolje, babassuolje, palmeolje, sheasmør
  • hår med medium porøsitet – arganolje, macadamiaolje, mandelolje, olivenolje, peanøttolje,
  • hår med høy porøsitet – svartfrøolje, druefrøolje, solsikkeolje, linfrøolje

Naturlige oljer har en rekke bruksområder. I tillegg til en grundig håroljing over flere timer, kan du også tilsette den i hårmasker eller balsam, etter hårvask i  fuktig hår uten utskylling eller i tørt hår(selv flere ganger for dagen). En håroljingsmetode ekskluderer ikke den andre. Du kan velge yndlingsteknikken din og utføre den jevnlig, eller kombinere to eller tre for å sikre best mulig næring, regenerering og beskyttelse mot mekanisk skade og uheldige klimaforhold.
Lykke til!